Film och teater

Stockholmsnatt (filmen)

2015-03-06 23:38 #0 av: Lucifer Sam

Eftersom det finns en tråd om Staffan Hildebrands film så kan man kanske legitimera en tråd om en annan tidstypisk film av samme regissör nämligen Stockholmsnatt. (1987)

Här ser vi en ung Paolo Roberto (självfallet med pudelfrilla) spela sig själv, nämligen en av ”värstingarna” som slogs i Kungsan om kvällarna. Medverkar gör även Paolos bror Ian samt hans föräldrar. Vi ser här också Liam Norberg som sedermera blivit känd via bland annat Sökarna.  

Filmen var gjord i anti-våldssyfte och ville få struliga ungdomar som med karatesparkar och stilettknivar gjorde stan osäker  att inse att våld inte var bra. Dessutom fick man läsa sig vikten av att inte sabba telefonkiosker. Vi såg den i skolan i åttan eller nian.

Ärligt talat så har jag idag svårt att uthärda filmen utan skämskudde…. GeneradOtroligt övertydligt spel, klichéer och så typiskt 80-tal. Citat som ”ett stycke värsting” och ”ensaaaam kvaaaaar!!” blev klassiska. Någon som såg filmen då den var aktuell? Vad tyckte ni då och vad anser ni nu?

Här är en kavalkad med "Highligts" ur filmen

Anmäl
2015-03-08 10:40 #1 av: CheChe

Jag har inte sett filmen, men kom av någon anledning, att tänka på denna låt:

Anmäl
2015-03-14 01:10 #2 av: GIKmio

Såg filmen på Youtube. Men va kort den var.. Mindre än en timme.

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.