Stora nyheter

Tjörnbron

2015-04-22 18:06 #0 av: kalindas

Detta är något jag minns när jag var liten...
Tanken på de stackars människor som helt ovetande körde rakt över stupen mot en säker död instängda i sina bilar. Ledsen
Det var efter denna olyckan som utvecklingen av RDS mottagning via radio tog fart. Hade det funnits vid olyckan på Tjörnbron så kanske fler hade klarat sig...


Anmäl
2015-04-22 18:09 #1 av: stinakrok

:( håller med.

Anmäl
2015-04-22 18:23 #2 av: Valkyrija

Åh jag levde inte när detta skedde men då jag har släktingar på Orust så har jag åkt över den mååånga gånger. Kul att se detta repotage men fy så hemskt samtidigt... Min mammas kompis pappa dog när han körde ner i vattnet. Fruktansvärt Ledsen

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2015-04-22 19:17 #3 av: Maria

Vi kunde se Tjörnbron från vår trädgård och när vi hörde på nyheterna var jag tvungen att gå ut och titta för det lät helt otroligt.

Senare samma år träffade jag min man och när vi skulle åka till hans föräldrar så var det timslånga köer till färjorna som man hade ordnat. Det var hopplöst i flera år.

Numera är det badplats vid de gamla färjeläget.

/Maria

 

Anmäl
2015-04-22 19:42 #4 av: [Sabina]

Jag var för ung för att veta om olyckan när det hände men senare när jag åkte på den nya bron som byggdes, kunde man inte låta bli att tänka på det hemska som hänt.
Fick nog åka på den ett antal gånger innan jag slutade tänka på olyckan...

Anmäl
2015-04-23 10:01 #5 av: [Heike]

Usch ja visst minns man det där och omöjligt att föreställa sig hur det måste ha känts för dom stackare som körde över och plötsligt tar bron bara slut, fy vilken mardrömLedsen


Anmäl
2015-04-23 17:42 #6 av: GIKmio

Tjörnbron, Estonia och Skandinavian Star finns som dokumentär på P3 Dokumentär som finns att ladda ner på Sveriges Radios hemsida. Vittnen och överlevande berättar.

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2015-04-23 18:06 #7 av: [Heike]

Hur tragiskt det än är så är det intressant att lyssna till dom överlevande som vart med om såna här katastrofer.Man undrar hur dom idag mår inombords efter att ha vart med om dessa trauman.Trauman som aldrig går ur men med åren ändå ger en form av distans fast allt är lika klart och tydligt som när olyckorna skedde i deras minnen.

Tack för tips GIKmio, ska kolla in det där Glad


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.