Nostalgi - Övrigt

Era midsommarminnen

2015-06-17 17:57 #0 av: GIKmio

Nu stundar midsommar. Kanske du en gång i tiden gift dig på midsommar eller har några andra minnen att dela med dig av.

Ett midsommarminne jag har är från mitten av 80-talet då jag firade midsommar i Ekshärad i Hagfors kommun i Värmland. Troligen hade det varit en snörik vinter och kall vår eftersom det fortfarande fanns en liten snöhög vid knuten på stugan vi bodde i. Även i skogen fanns det snö kvar på vissa ställen. Men det gick att fira midsommar ändå Glad

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2015-06-18 00:17 #1 av: [Sabina]

Under ca tio års tid, från det jag slutade gymnasiet och åren framåt, var vi ca 10 personer, alla i samma ålder och bästa vänner som alltid firade midsommar tillsammans och mer eller mindre på samma sätt.
Vi åkte ut i Stockholms skärgård och grillade.
Ibland var det dåligt väder och ibland åkte vi ut med båt till någon närbelägen ö . Men alltid var det grillning och samma gäng. 
Sedan åkte vi hem till någon av oss och festade vidare.

Gängets konstellation förändrades med tiden då flick- och pojkvänner kom och gick men kärnan av vänner var alltid densamma. Glad

En jättehärlig tid att gå tillbaka till i minnet och tänka på Glad 

Glad Midsommar på er! Blomma

Anmäl
2015-06-18 10:17 #2 av: Cessy

Jo så hade vi också ett gäng som alltid firade midsommar tillsammans. Från gymnasietiden o som du säger ca 10år framåt tills barn började droppa in o livet gick in i ett annat skede.

Mitt allra tidigaste minne av midsommar var ändå ett firande som går ända tillbaka till 60-talet. Vi var i sommarstugan - en verkligt liten stuga utan vare sig rinnande vatten o givetvis utedass o mina föräldrar blev bjudna till en midsommarfest till en sommarstuga ett par km bort från vår stuga.Vägen dit gick vi givetvis på en sådan där ringlande grusväg med gräs i mittsträngen o kommer det o tänka sig de hade både rinnande vatten o toalett, men det som imponerade allra mest - De hade en swimmingpool!Förskräckt 

Hade aldrig sett en sådan o verkligen inte vid en sommarstuga. Visst idag har många fler pooler av olika slag, men jag lovar att då var detta ytterst sällsynt o det lämnade sådan impact. Jag måste varit mellan 4-7 år, för den stugan hyrde vi bara o eftersom mina föräldrar byggde hus som vi flyttade till när jag var 8:a o då fick det sedan bli ett antal år utan sommarstuga.

Anmäl
2015-06-18 11:49 #3 av: Maria

Roligt att läsa om era minnen.

Midsommar för mig är paddla i Dalsland vilket vi har gjort flera gånger och  de starkaste minnena att sova på hårt underlag i vindskydd och vakna på morgonen när det bara är 8 grader och försöka få igång kaffepannan med kokkaffe. Att sitta där och huttra och vänta på att eventuellt solen ska komma fram.

Vi brukade pynta vårt vindskydd med blommor och små pappersflaggor.

/Maria

 

Anmäl
2015-06-18 16:17 #4 av: Skorpion76

En midsommar satt vi i ett båthus och frös. 

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2015-06-18 16:38 #5 av: GIKmio

Ett annat minne är från midsommarnatten 1994 då det svenska fotbollslandslaget just hade startat sin vandring mot en av svensk idrotts största stunder borta i USA. Man mötte Ryssland  i Detroit och jag minns hur varmt det var klockan två på natten.

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.