Helger och traditioner

Skolavslutning

2019-06-06 16:19 #0 av: Carmarino

Igår var det "studentutspring" i nordvästra Skåne. Varje år kommer jag då att tänka på Povel Ramels underfundiga version av Studentsången. Tycker den är mycket roligare än den vanliga "Sjung om studentens lyckliga dar". Glad

Här i stan är det kaos hela eftermiddagen, och gatorna i centrum stängs av för all annan trafik än bussar och studenternas lastbilsekipage.

Själv befann jag mig långt därifrån under dagen igår, men jag kom hem medan det fortfarande var lite problem med busstrafiken. Så det tog en stund att komma hem, eftersom bussarna inte gick helt efter tidtabellen.

Numera föredrar jag att hålla mig borta, för mina öron tycker inte om de öronbedövande visselpiporna.

Har ni haft studentfirande i familjen i år?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-06-06 16:58 #1 av: GIKmio

Nej. Däremot kunde vi haft jubileum om det inte varit för bortgång och annat. Det är i år 20 år sedan brorsan tog studenten. Och 25 år sedan för min del. Som vanligt var det mulet och osäkert om det skulle bli regn i båda fallen.

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2019-06-07 13:49 #2 av: GIKmio

Studentbalen hölls på Karlstad stadshotell vid Stora torget. Numera hålls den på Carlstad Conference Center i Haga. Det var som Nobelfesten ungefär och vi fick lära oss vett och etikett på skoltid några dagar innan. Det var festligt. Enda gången jag haft frack Skrattar Jag skulle ta emot min bordsdam när hon anlände med sin privatchaufför ( som var hennes far ) och sedan ta henne i arm och leda henne fram till bordet. Men innan det skulle det fotograferas. Kul initiativ av skolan och en fin känsla att få lira i den högsta divisionen för några timmar Glad

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.