Etiketteroff-topicartikel
Läst 5136 ggr
Skorpion76
2015-06-05, 07:32

Dagbok

En liten artikel om att skriva dagbok. Är du en av dem som brukar föra dagbok? Skriver du vad som har hänt under dagen eller berättar du om andra saker?

Skriver du dagbok? Om du svarar nej på den frågan kan du sluta läsa nu. Brukar du som skriver dagbok se dagboken som din sannaste och bästa vän? Om du gör det förstår jag dig. Tidigare förstod jag inte dem som skrev dagbok varför de resonerade så, men nu gör jag det. Jag skriver inte dagbok i traditionell mening och håller inte på med att berätta vad jag gör varje dag eller exakt just nu, men däremot skriver jag i brevform till olika namn. För dem berättar jag om allt möjligt och jag ser dem som mina sannaste och bästa vänner. Det är de verkligen eftersom de varken skvallrar eller sviker.
En dagbok är som en sort kalender där man skriver ner vad som har hänt under dagen, vad man har gjort och vilka man har träffat, men det kan också vara någonting väldigt personligt. De flesta skriver dagbok under barndomen eller i tonåren och eftersom innehållet i en dagbok är så personligt är det verkligen illa att läsa någon annans dagbok. Det är någonting som man verkligen inte gör.  Eftersom man skriver ner så privata saker och verkligen anförstor alla sina hemligheter åt dagboken har jag nu mera börjat förstå varför de som skriver dagbok säger att den är deras absolut sannaste och bästa vän. Den finns alltid tillgänglig när man känner att man behöver berätta någonting även om man naturligtvis inte kan få något svar ifrån den.
Många dagböcker som man kan köpa i affären är ofta i A5-format och dessutom har de ett lås. et är inte bra om man verkligen vill vara säker på att ha sin dagbok ifred eftersom låset skvallrar om att dagbokens innehåll är hemligt.

** Energy Pethead **Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel
Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

  • Redigerat 2020-09-06, 16:15 av Carmarino
Cessy
2015-06-05, 07:45
#1

Jo i tonåren skrev jag väl en del, men inget som jag sedan fortsatt med. Tror att för många bloggare fyller samma funktion i sina bloggar som dagböcker gjorde förr. Visst en del bloggar har mer inriktningar på ett specifikt ämne, medans andra antar mer ren dagboksform. En blogg är ju vad du gör den till o det är upp till var o en hur personlig o utlämnande man ev. gör den.

Maria
2015-06-05, 15:09
#2

Jag skrev mängder när jag var ung och jag skrev på vanliga A4 ark som jag sedan satte in i pärmar. Jag har kvar alla. Jag hade inget tvång på mig att skriva varje dag och ibland blev det jättemycket och ibland mindre.

/Maria

GIKmio
2015-06-05, 18:04
#3

Dagböcker kunde inte bara gälla ens eget liv och tankar. Min mormor förde dagbok över vädret. Därför kunde hon gå tillbaka åtskilliga år och tala om hur vädret var under en viss period.

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Tarotstollan
2015-06-05, 19:29
#4

Ja, jag skriver dagbok, började när jag var 9 år. 🙂Jag skriver mest om det som hänt under dagen och om det är något speciellt som hänt för att komma ihåg när saker inträffade. Det är mer en kom ihåg bok, den ena dagen är den andra dagen lik för mig så det kan vara bra att komma ihåg att jag faktiskt var med den dagen också!😉
Jag har alla kvar och det händer att jag plockar fram dem och läser lite i dem. Det mesta av vad jag skrivit om kommer jag inte ihåg!🤔

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
2016-03-25, 19:31
#5

Har skrivit dagbok sedan 1971 - egentligen sedan 1968, men då skrev jag inte varje dag. Det blir en vana som det nog skulle vara svårt att sluta med. Skriver inget särskilt, så för en utomstående är de nog rätt trista att läsa. Fast det är ju inte meningen att de ska läsa dem heller. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

[Rhonda]
2016-07-16, 10:59
#6

Jag hade aldrig skrivit dagbok i hela mitt liv tills för 2 år sedan då jag köpte en  'One line a day. A five year memory book'. 

Eftersom jag har gått igenom väldigt mycket i mitt liv som jag är trött på att drar upp till ytan skriver jag bara det jag har gjort under dagen o dags- o natttemperaturen samt vädret. Jag skriver tom om det mina barn o min gubbe håller på med. 

Jag behöver koncentrerar mig på det postiva i mitt liv nu. 🙂

Bokus har denna. En gullig liten dagbok tycker jag

Här ser ni första sidan. (svenska o engelska - jag blandar omedvetet hej vilt nu för tiden 😂)

Upp till toppen